Σημαντικά κέρδη στη Wall με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Σημαντικά κέρδη στη Wall με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Προσπάθεια ανάκαμψης στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τους τρεις βασικούς δείκτες να σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα και ενδεχομένως να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 216 μονάδες (1,24%) κινούμενος στις 17.710 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 91 μονάδων (1,91%) βρίσκεται στις 4.856 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 27 μονάδες (1,23%) και κινείται στις 2.075 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Απρίλιο, σε μια ένδειξη βελτίωσης του κλάδου των κατασκευών, καθώς παραμένει ενισχυμένη η ζήτηση νέων κατοικιών.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 16,6% με προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 619.000 πωλήσεων, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 525.000. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα σε 24 χρόνια.Η μέση τιμή κατοικίας επίσης αυξήθηκε κατά 9,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 321.000 δολάρια.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Toll Brothers κερδίζει 3,69% μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου που βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των προβλέψεων οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Best Buy Co. χάνει 6,06% καθώς μπορεί τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία να ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όμως το guidance της εταιρείας απογοήτευσε τους επενδυτές.

Τέλος, η μετοχή της Apple κερδίζει 0,61% εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τη ζήτηση για τα νέα μοντέλα iphone να ξεπερνάει τις προσδοκίες.

Νωρίτερα, σε χαμηλά δέκα εβδομάδων βρέθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να εστιάζουν εκ νέου στη πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.