Σημαντικά κέρδη στη Wall μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 23:31
-A +A

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς υπήρξε συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στο ζήτημα των εκατέρωθεν δασμών εξομαλύνοντας έτσι τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 280,97 μονάδες ή 1,13% στις 25.826 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 110,98 μονάδες ή 1,51% και έκλεισε στις 7.441 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 30,20 μονάδες ή 1,09% και ολοκλήρωσε στις 2.743 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή (σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας) ότι η Κίνα συμφώνησε να «μειώσει και να άρει» τους δασμούς σε αμερικανικά αυτοκίνητα που εισάγει, κάτω από το επίπεδο των δασμών τους οποίους αυτή τη στιγμή επιβάλλει το Πεκίνο σε οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.

Μία ημέρα αφού ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κήρυξαν εκεχειρία 90 ημερών στον εμπορικό πόλεμο των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διαπραγματεύσεις, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter: «Η Κίνα συμφώνησε να μειώσει και να άρει τους δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κίνα από τις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή οι δασμοί φθάνουν στο 40%».

Στα μάκρο της ημέρας, οριακή μείωση κατέγραψαν τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ οι κατασκευαστικές δαπάνες. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου η μείωση που καταγράφηκε έφτασε το 0,1% ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Την ίδια ώρα σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης PMI στις 55,3 μονάδες τον Νοέμβριο έναντι τις 55,7 του Οκτωβρίου.

Στα εταιρικά νέα οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη καθώς η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας διευκολύνει τις εταιρείες. Η μετοχή της Ford Motor Co κέρδισε 4,2% και της General Motors Co κέρδισε 2,42%.

Νωρίτερα, με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να αναστείλουν την επιβολή νέων δασμών όσο θα διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές τους σχέσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας μέσα σε 3 μήνες.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 18/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα