Σημαντικά κέρδη για το αργό - Πάνω από τα 45 δολάρια/βαρέλι το brent

Σημαντικά κέρδη για το αργό - Πάνω από τα 45 δολάρια/βαρέλι το brent

Ισχυρή άνοδο που αγγίζει το 4% καταγράφουν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ελπίδες για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε συνδυασμό με την μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, οδηγούν τον «μαύρο χρυσό» στα επίπεδα των 45 δολαρίων/βαρέλι.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιανουαρίου του αμερικανικού West Texas Intermediate σημειώνει κέρδη 4% ή 1,66 δολάρια ανά βαρέλι και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 43,02 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, με το συμβόλαιο μελλοντικής παράδοσης να ξεπερνάει το «φράγμα» των 45 δολαρίων/βαρέλι για πρώτη φορά τις τελευταίες 10 εβδομάδες. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 45,24 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 3,74%.

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο των τιμών του αργού έχει διαδραματίσει η μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα αποθέματα της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη μειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά 5,1 εκατ. βαρέλια και ανήλθαν σε 482 εκατ. βαρέλια. Σημειώνεται πως αναλυτές που μίλησαν στο Reutes ανέμεναν μείωση μόλις κατά 913.000 βαρέλια.