Σημαντικά κέρδη για τη Wall Street με "καύσιμο" το πετρέλαιο

Σημαντικά κέρδη για τη Wall Street με "καύσιμο" το πετρέλαιο

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της εβδομάδας για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street εν μέσω άλματος των τιμών του πετρελαίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 229 μονάδες ( 1,40%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 16.621 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε κέρδη 67 μονάδων ( 1,48%) έκλεισε στις 4.571 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 28 μονάδες (1,47%)και τερμάτισε τις συναλλαγές στις 1.946 μονάδες.

Ο Dow Jones έφτασε να κερδίζει περισσότερες από 250 μονάδες φτάνοντας το υψηλό 50 ημερών με τις μετοχές του κλάδου τις ενέργειας να έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση.

Η ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου οφείλεται στην έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας που έκανε λόγο πως η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσει κατά 600.000 βαρέλια ανά ημέρα φέτος και κατά 200.000 βαρέλια το 2017.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του OPEC Abdalla Salem El-Badri δήλωσε σήμερα στο Houston ότι ο οργανισμός είναι πρόθυμος να εργαστεί με μη μέλη παραγωγούς πετρελαίου για τη μείωση της παραγωγής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της BMO Private Bank κ. Jack Ablin σε ξένα πρακτορεία, « ίσως η σημερινή έκθεση να προσφέρει ένα αίσθημα άνεσης στους επενδυτές ότι τα χειρότερα πλέον είναι πίσω τους».

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Lumber Liquidators Holdings Inc. έχασε 19,77% μετά την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ότι ο κίνδυνος πρόκλησης καρκίνου συνδέεται σε μεγαλύτερο βαθμό με τα προϊόντα της εταιρείας σε σύγκριση με άλλα.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Allergan PLC κέρδισε 3,65% καθώς η εταιρεία περιόρισε τις ζημίες για το τελευταίο κίνητρο και τα έσοδα της κινήθηκαν στις μέγιστες προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, οι αμερικάνικες μετοχές της HSBC Holdings PLC έχασε 1,77% , μετά την ανακοίνωση απωλειών τριμήνου 1,33 δισ. δολαρίων εξαιτίας των χαμηλότερων εσόδων και των  δαπανών απομείωσης.

Νωρίτερα, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της προηγούμενης εβδομάδας.