Σημαντικά κέρδη άνω του 6% για το πετρέλαιο

Σημαντικά κέρδη άνω του 6% για το πετρέλαιο

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν την Τρίτη οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, ωθούμενες κυρίως από την λήψη μέτρων ανακούφισης και εξομάλυνσης της κατάστασης στην αμερικανική οικονομία.

Πιο αναλυτικά, οι τιμές του αργού διαγράφουν ένα κομμάτι από τις απώλειες που είχαν καταγράψει κατά την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ήταν και η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, καθώς οι πρωτοβουλίες της Fed για το QE και τον δανεισμό επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προωθήσει δημοσιονομικά μέτρα ύψους σχεδόν 2 τρισ. δολαρίων φαίνεται πως αποκλιμακώνουν τις τιμές του πετρελαίου, ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ο πόλεμος των τιμών που είχε κηρύξει πριν από μερικές εβδομάδες η Σαουδική Αραβία.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του αμερικανικού West Texas Intermediate ενισχύεται κατά 7% και διαπραγματεύεται στα 25,01 δολάρια με άνοδο 1,65 δολάρια/βαρέλι.

Ταυτόχρονα, το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του Brent διαπραγματεύεται στα 28,41 δολάρια/βαρέλι, με κέρδη της τάξης του 5,11% ή 1,38 δολάρια/βαρέλι.