Siemens: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων έως και 3 δισ. ευρώ

Siemens: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων έως και 3 δισ. ευρώ

Η Siemens θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων έως και 3 δισ. ευρώ, που θα διαρκέσει έως το 2026, όπως δήλωσε ο νέος CEO, Ρόναλντ Μπους.

Παράλληλα, η Siemens ανακοίνωσε ότι στοχεύει τις εξαγορές για να εισέλθει «νέες αγορές» με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της που προσφέρουν έως και 120 δισεκατομμύρια ευρώ σε δυνητικά έσοδα. Τον Μάιο, η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 700 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την εταιρεία διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας SupplyFrame Inc. που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές λειτουργίας του εργοστασίου και τις αλλαγές κόστους υλικού.

Η ψηφιακή τεχνολογία αναμένεται να σηκώσει το βάρος για τη Siemens, που αναμένει ανάπτυξης έως και 10% στα ετήσια κέρδη της, που διαμορφώθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης του 2020. Ο Μπους, που ανέλαβε την ηγεσία της Siemens τον Φεβρουάριο, σκοπεύει να κερδίζει περισσότερους πελάτες δίνοντας έμφαση «στο συνδυασμό του αληθινού και του ψηφιακού κόσμου», όπως δήλωσε μιλώντας στην ημέρα επενδυτών της εταιρείας.