Shiba Inu: Έχασε το 46% της αξίας του σε 5 ημέρες

Shiba Inu: Έχασε το 46% της αξίας του σε 5 ημέρες

Σοβαρές απώλειες συνεχίζει να καταγράφει το meme coin Shiba Inu, χάνοντας περίπου το μισό της αξίας που εμφάνιζε στις 28/10, μετά από ένα μήνα ανόδου κατά τον οποίο σημείωσε κέρδη της τάξης του 1.000%. Το κρυπτονόμισμα με σήμα το σκυλάκι ράτσας Shiba Inu είδε την τιμή του να εκτοξεύεται τον περασμένο μήνα, όταν ο Έλον Μασκ ανέβασε μία φωτογραφία στο twitter με το κουτάβι Floki της ίδιας ράτσας. Πολλοί έσπευσαν μάλιστα να χαρακτηρίσουν το Shiba Inu ως το νέο Dogecoin.

Στο αποκορύφωμα της ανόδου του, το Shiba Inu έφτασε στις 28/10 να γίνει το 8ο μεγαλύτερο, βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα, ξεπερνώντας το… αντίπαλο δέος Dogecoin.

Σήμερα, η τιμή του υποχωρεί στα 0,000048 δολάρια, από 0,000087 δολάρια που έφτασε στα τέλη Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή του να έχει μειωθεί στα 26 δισ. δολάρια και να υποχωρεί στην 11η θέση της λίστας των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων.

Το Shiba Inu δημιουργήθηκε το 2020 και λανσαρίστηκε στην αγορά από τους ανώνυμους δημιουργούς του ως «ο φονιάς του Doge». Τον τελευταίο καιρό πολλοί επενδυτές που είχαν χάσει το τρένο της ανόδου του Dogecoin, βρήκαν στο Shiba Inu το νέο κρυπτονόμισμα που θα μπορούσε να τους δώσει μεγάλα κέρδη. Το ράλι του 1.000% εντυπωσίασε την αγορά μέχρι που χιλιάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν για να συμπεριληφθεί από την Robinhood στην πλατφόρμα συναλλαγών της.