Σε υψηλό έξι μηνών το ευρώ μετά το «πλήγμα» Trump στο δολάριο

Σε υψηλό έξι μηνών το ευρώ μετά το «πλήγμα» Trump στο δολάριο

Υψηλό έξι μηνών άγγιξε το ευρώ, καθώς έφτασε τα 1,10 δολάρια, με την πολιτική αβεβαιότητα και την ανησυχία για αυξήσεις των επιτοκίων να πιέζουν το δολάριο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ο Donald Trump εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ τον Νοέμβριο κι ενώ οι traders αναμένουν ισχυρά στοιχεία για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι άλλων νομισμάτων, υποχώρησε στα πιο χαμηλά επίπεδα εδώ και έξι μήνες. Νωρίτερα φέτος είχε αγγίξει υψηλό 14 ετών λόγω των εκτιμήσεων ότι φορολογικά σχέδια του Trump θα τονώσουν την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Ο δείκτης υποχώρησε 0,4% στις 98.555, σημειώνοντας απώλειες 5% από τα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές δήλωσαν ότι οι απώλειες ήταν σε μεγάλο βαθμό ένδειξη ανησυχιών για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Trump αποκάλυψε άκρως διαβαθμισμένες πληροφορίες στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας σχετικά με προγραμματισμένη επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό δημιούργησε φόβους ότι ο Trump δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει την πρώτη του θητεία και ότι, ακόμα και αν το έκανε, θα υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα στο να προωθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα οικονομικής τόνωσης που έχει υποσχεθεί.