Σε υψηλό εξαμήνου η στερλίνα μετά τη συμφωνία για το Brexit

Σε υψηλό εξαμήνου η στερλίνα μετά τη συμφωνία για το Brexit

Ράλι απέναντι στο ευρώ σημείωσε η στερλίνα κατά τις πρώτες ώρες των διαπραγματεύσεων, μετά την ανακοίνωση της προκαταρκτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε σχετικά με τους όρους εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο στη συνέχεια έχασε τη δυναμική της και άρχισε να υποχωρεί.

Ειδικότερα, η ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος είχε φθάσει ως και το 1,1503 του ευρώ, που ήταν υψηλό σχεδόν εξαμήνου, αλλά σταδιακά διέγραψε τα πρωινά κέρδη έως ότου πέρασε και σε αρνητικό έδαφος. Πλέον διαπραγματεύεται με οριακές διακυμάνσεις λίγο κάτω από τη χθεσινή ισοτιμία έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, στα 1,1445 του ευρώ.

Παρόμοια πορεία κατέγραψε η στερλίνα σε σχέση και με το δολάριο, όπου παρά τα αρχικά κέρδη στη συνέχεια άρχισε να επίσης υποχωρεί και σημειώνει πλέον απώλειες 0,36%, με την ισοτιμία της να διαμορφώνεται στο 1,3427 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Στις πρώτες αντιδράσεις το επενδυτών μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το Brexit, το βρετανικό νόμισμα είχε φθάσει να διαπραγματεύεται έως και τα 1,3521 δολάρια, προτού αρχίσει να υποχωρεί. Σημειώνεται ότι χθες διαπραγματευόταν στα 1,3475 δολάρια.