Σε υψηλό δύο μηνών το πετρέλαιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Σε υψηλό δύο μηνών το πετρέλαιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Σε υψηλά δύο μηνών βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, εν αναμονή για το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει σε συμφωνία για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου ενόψει της συνάντησης για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Τα futures του brent κινούνται με άνοδο 63 σεντς, ή 0,5%, στα 120 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 60 σεντς, ή 0,5%, στα 116 δολάρια το βαρέλι, δίνοντας συνέχεια στα κέρδη από την περασμένη εβδομάδα.

Ένα ενδεχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα στηρίξει ακόμα περισσότερο την αγορά του αργού εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης για βενζίνη, ντίζελ και καύσιμα αεροσκαφών ενόψει της περιόδου αιχμής της καλοκαιρινής ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι χώρες της ΕΕ απέτυχαν να συμφωνήσουν σε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο την Κυριακή, αλλά θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για μια συμφωνία για την απαγόρευση των θαλάσσιων παραδόσεων ρωσικού πετρελαίου, επιτρέποντας ταυτόχρονα τις παραδόσεις μέσω αγωγών δήλωσαν αξιωματούχοι.

Την ίδια στιγμή η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την κίνηση του Ιράν την Παρασκευή να κατασχέσει δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα ως αντίποινα για την κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες από δεξαμενόπλοιο που κρατήθηκε στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών.