Σε υψηλό 7ετίας ο χρυσός λόγω κορονοϊού

Σε υψηλό 7ετίας ο χρυσός λόγω κορονοϊού

Σε υψηλό 7ετίας κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, αφού οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο στο πολύτιμο μέταλλο μετά την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού και τον πρώτο θάνατο που καταγράφηκε στη Νότια Κορέα, που προστέθηκαν στις ανησυχίες για τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας.

Συγκεκριμένα η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,4% στα 1,623,60 δολάρια ανά ουγγιά, την υψηλότερο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2013. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 1,620.50 δολάρια.

«Για όσο καιρό το πρόβλημα του κορονοϊού παραμένει στις πρώτες ειδήσεις, οι τιμές του χρυσού θα κινούνται ανοδικά», επισημαίνει o Σεργκέι Ρέφσκι, αναλυτής στην SP Angel. 

«Είναι σημαντικό να δούμε ότι ο χρυσός επηρεάζει έντονα ένα εύρος νομισμάτων, αγγίζοντας νέα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών κατά τη διάρκεια του 2019 και του 2020», επισήμανε ο Γκάβιν Γουέντ, ανώτερος αναλυτής πόρων στην MineLife Pty στο Σίδνεϊ, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μεταξύ των υπολοίπων πολυτίμων μετάλλων, το παλλάδιο κινήθηκε στα 2.716,67 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας σημειώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ιστορικό υψηλό, στα 2.841,54 δολάρια ανά ουγκιά.