Σε υψηλά δύο εβδομάδων το πετρέλαιο

Σε υψηλά δύο εβδομάδων το πετρέλαιο

Άνοδο σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου με την ώθηση που έδωσαν τόσο οι προσδοκίες για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής μετά από δημοσίευμα του Reuters που έκανε λόγο για ενδεχόμενη συμφωνία της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ, όσο και η νέα έκθεση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας ( ΕΙΑ).

Συγκεκριμένα, η έκθεση της ΕΙΑ έδειξε πως η εγχώρια παραγωγή μειώθηκε κατά 14.000 βαρέλια στα 9,22 εκατ. βαρέλια ανά ημερα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιανουαρίου. Παράλληλα, η ΕΙΑ ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 8,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Μπορεί οι αναλυτές να εκτιμούσαν πως η αύξηση θα ήταν στα 3,5 εκατ. βαρέλια αλλά ήταν μικρότερη από την αύξηση των 11,4 εκατ. βαρελιών που ανακοίνωσε στην έκθεσή του το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο WTI κέρδισε 85 cents ή 2,7% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 32,33 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Ιανουαρίου. Πριν την έκθεση της EIA το αργό συναλλασσόταν στα 30,69 δολάρια ανά βαρέλι.

Το πετρέλαιο τύπου brent έκανε άλμα 4,1% ή 1,30 δολαρίων στα 33,10 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.