Σε υψηλά διμήνου η Wall Street

Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2019, 23:19
-A +A

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να φτάνει στην πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες έφτασαν σε υψηλό δύο μηνών.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάχθηκε ενόψει της ομιλίας Τραμπ με την οποία θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό και που είχε αναβληθεί λόγω του shutdown.

Ο κλάδος που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα κέρδη είναι ο τεχνολογικός με τις μετοχές των εταιριών κολοσσών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να πραγματοποιούν ράλι τις τελευταίες ημέρες.

Σ' αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,68% ή 172,15 μονάδες στις 25.411 μονάδες, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο S&P 500 που ενισχύθηκε κατά 12,83% ή 0,47 μονάδες στις 2.737 μονάδες.

Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,74% ή 54,55 μονάδες και έκλεισε στις 7.737 μονάδες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τους επενδυτές να θέλουν να την αποκωδικοποιήσουν ως προς τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας.

Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό τεσσάρων μηνών βρέθηκε ο δείκτης PMI υπηρεσιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών ανήλθε τον Ιανουάριο στις 54,2 μονάδες έναντι 4,4 μονάδων τον Δεκέμβριο.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Alphabet Inc κέρδισε 1,16% με την εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ισχυρότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στον αντίποδα, άλμα 11,74% πραγματοποίησε η μετοχή της Estée Lauder Companies Inc με την εταιρεία κολοσσών όχι μόνο να ανακοινώνει κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αλλά και αναβαθμισμένο προς τα πάνω outlook για τ0 2019.

Νωρίτερα, με οριακές απώλειες έκλεισε ο ιαπωνικός Nikkei ενώ οι περισσότερες αγορές στην Ασία είναι κλειστές λόγω της εβδομάδας εορτασμού της πρωτοχρονιάς.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα