Σε υψηλά 3 μηνών οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε υψηλά 3 μηνών οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών «σκαρφάλωσε» την Τρίτη η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 8,32%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το 8,87%, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αν και οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ δημιούργησαν πιέσεις σε όλα τα ομόλογα της «περιφέρειας», οι χθεσινές, επικριτικές για το ΔΝΤ, δηλώσεις του Α. Τσίπρα εντείνουν τις ανησυχίες για τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης.

«Γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει προβλήματα, στο να περάσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις από το κοινοβούλιο», σχολιάζει στο Reuters αναλυτής της Bayerische Landesbank. Προσθέτοντας πως «οι κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις ενισχύονται και υπάρχει φόβος, ο οποίος αποτυπώνεται στον Τύπο, για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα νέες εκλογές».

Στο μεταξύ, η απόδοση των γερμανικών ομολόγων υποχώρησε εκ νέου -κατά 10 μονάδες βάσεις χθες και σήμερα- στο 0,58%, ενώ ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου (στο 2,45%), του ισπανικού (στο 1,61%) και του ιταλικού (στο 1,55%).