Σε τροχιά νέων ρεκόρ η Wall Street με ώθηση από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Μεξικού

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 17:07
-A +A

Με σημαντικά κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά την πρώτη ημέρα της βδομάδας, λαμβάνοντας ώθηση από τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με το Μεξικό για τις εμπορικές τους σχέσεις.

ΗΠΑ και Μεξικό πραγματοποιούν διμερείς διαπραγματεύσεις με στόχο να επιλύσουν τις διαφορές τους στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA, στην οποία συμμετέχει και ο Καναδάς.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος χθες, Κυριακή, ότι σύντομα θα μπορούσε να επιτευχθεί μία «μεγάλη εμπορική συμφωνία» με το Μεξικό, σε ανάρτηση που έκανε στο twitter. Το θετικό κλίμα επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο μεξικανός ΥΠΟΙΚ Γκουαχάρδο που δήλωσε επίσης πως οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στην επίλυση των εμπορικών διαφορών τους, ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC αναφέρει πως σύμφωνα με πηγές οι συνομιλίες έχουν ολοκληρωθεί και ενδεχομένως να υπάρξει ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Σε αυτό το κλίμα, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν οι S&P και Nasdaq την Παρασκευή, σήμερα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,81% ή 207 μονάδες και κινείται στις 26.000 μονάδες. Ο S&P συνεχίζει σε ιστορικά υψηλά με κέρδη 0,63% ή 18,1 μονάδων στις 2.892 μονάδες, όπως και το τεχνολογικός Nasdaq που εμφανίζει επίσης κέρδη 0,73% ή 58,4 μονάδων και κινείται λίγο πάνω από τις 8.000 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, χαρακτήρισε στην ομιλία του την αμερικανική οικονομία ισχυρή, ενώ υπερασπίστηκε τη στρατηγική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων δίνοντας την απάντησή του στις κριτικές πως η κεντρική τράπεζα κινείται είτε πολύ γρήγορα, είτε πολύ αργά θέτοντας σε κίνδυνο την επέκταση της οικονομίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα