Σε τροχιά ιστορικού υψηλού ο χρυσός

Σε τροχιά ιστορικού υψηλού ο χρυσός

Νέα κέρδη κατέγραψε σήμερα ο χρυσός με την τιμή του να υπολείπεται πλέον μόλις 26,8 δολάρια από το ιστορικό υψηλό της, καθώς εν μέσω των ανησυχιών που προκαλεί στις διεθνείς αγορές η πανδημία οι επενδυτές συνεχίζουν σταθερά να στρέφονται προς το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παράδοσης Αυγούστου κατέγραψε σήμερα άνοδο 21,20 δολάρια ή περίπου 1,2% και έκλεισε στα 1.865,1 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμό του από τον Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Η υψηλότερη τιμή που έχει κλείσει συμβόλαιο χρυσού είναι τα 1.891,9 δολάρια η ουγγιά, τον Αύγουστο του 2011.

Η αποδυνάμωση του δολαρίου και η προσδοκία για ακόμη μεγαλύτερα νομισματικά και δημοσιονομικά πακέτα ενίσχυσης της οικονομίας δίνουν, σύμφωνα με αναλυτές, γενικότερα ώθηση στα πολύτιμα μέταλλα. Στο ίδιο πλαίσιο, σημαντικά κέρδη σημειώνει και το ασήμι, με το δικό του συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να ενισχύεται κατά 7,4% στο επίπεδο των 23,144 δολαρίων η ουγγιά, το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Το εύρος των πακέτων ενίσχυσης της οικονομίας έχουν ωθήσει εκ νέου τους επενδυτές σε assets όπως ο χρυσός», ανέφερε στο Reuters, ο αναλυτής της ANZ, Ντάνιελ Χάινς. «Η πιθανότητα να παραμείνουν τα επιτόκια χαμηλά στο μέλλον και η αποδυνάμωση του δολαρίου έχουν ενισχύσει σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον», πρόσθεσε.