Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τα νέα εταιρικά αποτελέσματα και η χρηματιστηριακή πορεία της Apple δίνουν σημαντική ώθηση στις αγορές κυρίως της κεντρικής Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx ενισχύεται κατά 0,4% και κινείται στις 388,25 με σχεδόν όλους τους κλάδους του σε θετικό έδαφος.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX κινείται στις 12.608 μονάδες με κέρδη 0,5%, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο 0,26% στις 5,474 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100, που ενισχύεται κατά 0,44% στις 7.609 μονάδες.

Στην περιφέρεια ωστόσο οι αγορές παρουσιάζουν εξαιρετικά ήπιες κινήσεις, με τον ιταλικό FTSE και τον ισπανικό IBEX 35 να παραμένουν σχεδόν αμετάβλητοι.

Στα εταιρικά νέα, η Apple έγραψε ιστορία χθες καθώς έγινε η πρώτη εταιρεία στην ιστορία της Wall Street που έφθασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια. Πλέον η αξία της είναι τώρα μεγαλύτερη από τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των Exxon Mobil, Procter & Gamble και AT&T και αποτελεί το 4% του S&P 500.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η βρετανική τράπεζα RBS θα διανείμει το πρώτο της μέρισμα μετά από 10 χρόνια, μετά από την ανακοίνωση των κερδών πρώτου εξαμήνου, με τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 3%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της στοιχηματικής William Hill πραγματοποιεί βουτιά σχεδόν 7%, καθώς η εταιρεία παρουσίασε ζημίες προ φόρων για το πρώτο μισό του έτους.