Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές μετά τα σχέδια για νέες συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές μετά τα σχέδια για νέες συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η είδηση ότι η Κίνα αποδέχθηκε πρόταση των ΗΠΑ για την πραγματοποίηση νέου κύκλου συνομιλιών σχετικά με τις εμπορικές τους σχέσεις φάνηκε να προκαλεί αισιοδοξία στους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% και κινείται στις 378 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους του να εμφανίζουν θετικά πρόσημα.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,48% στις 12.115 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,51% και κινείται στις 5.357 μονάδες, όπως και ο FTSE 100 στο Λονδίνο που καταγράφει κέρδη 0,48% στις 7.315 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στην περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,4% στις 20.935 μονάδες και τον ισπανικό IBEX 35 να εμφανίζει κέρδη επίσης 0,4% στις 9.367 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, στην κορυφή των ταμπλό κινείται η μετοχή της βρετανικής Investec, με άλμα άνω του 8%, έπειτα την είδηση ότι η επενδυτική εταιρεία θα προχωρήσει σε στρατηγική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της.

Αντιθέτως, η ολλανδική αλυσίδα παντοπωλείων Ahold Delhaize καταγράφει απώλειες κοντά στο 2%, έπειτα από τo σήμα sell που έβαλε στη μετοχή της η UBS.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στις εξελίξεις στο μέτωπο που εμπορικού πολέμου, μετά την είδηση ότι η κινεζική πλευρά απάντησε θετικά στην πρόταση του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν για την πραγματοποίηση ενός νέου κύκλου εμπορικών συνομιλιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Dow Jones, αξιωματούχοι των ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του Μνούτσιν, έστειλαν πρόσκληση σε Κινέζους αξιωματούχους και πρότειναν συνάντηση τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσουν θέματα του εμπορίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο δίκτυο Fox Business και ο Λάρι Κάντλοου, επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά της η  Κίνα ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει την πρόσκληση των ΗΠΑ, με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ να δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι οι δύο χώρες συζητούν τις λεπτομέρειες.