Σε θετικό έδαφος η Wall Street

Σε θετικό έδαφος η Wall Street

Καταγράφοντας κέρδη διαπραγματεύονται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, έπειτα από το επιφυλακτικό ξεκίνημά τους, με τους επενδυτικό κλίμα να παραμένει θετικό έπειτα από το ράλι με το οποίο έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Dow Jones πραγματοποίησε άλμα 700 μονάδων έπειτα από τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας, αλλά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος σημείωσε πως δεν θα υπάρξει βιασύνη με την αύξηση των επιτοκίων.

Σήμερα ο βιομηχανικός δείκτης, που ξεκίνησε τη συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο, πλέον καταγράφει κέρδη 57 μονάδων ή 0,25% και κινείται στις 23.496 μονάδες. Ακόμα καλύτεροι πορεία πραγματοποιούν και οι άλλοι δύο βασικοί δείκτες, με τον διευρυμένο S&P να εμφανίζει κέρδη 0,03% ή 15 μονάδων και να κινείται στις 2.547 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,9% ή 60 μονάδες, στις 6.758.

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται ξανά στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, καθώς σήμερα ξεκίνησε νέος γύρος συνομιλιών στο Πεκίνο. Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι αναπληρωτής εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Τζέφρι Γκέρις θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους ομολόγους του, ενώ το Bloomberg αναφέρει ότι στις συζητήσεις μετέχει και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Λιού Χε. 

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι και οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες επιθυμούν να συνεργαστούν για να καταφέρουν να αποσπάσουν τη συναίνεση και των δύο προέδρων. Ακόμη, δήλωσε πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να επιλύσει τις εμπορικές διαμάχες με τις ΗΠΑ επί ίσοις όροις.

Στα εταιρικά νέα, η φαρμακευτική Eli Lily ενημέρωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την Loxo Oncology. Στον απόηχο της είδησης οι μετοχές της Eli Lily καταγράφουν μικρή πτώση 1,22%, αλλά η Loxo βλέπει τη μετοχή της να εκτινάσσεται κατά 66%.

Σύμφωνα με τις πρώτες λεπτομέρειες του «χρυσού» deal, η Lilly θα καταβάλει 235 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που αποτελεί premium 68% της τιμής του κλεισίματος των 139,87 δολαρίων της Παρασκευής και 24% πάνω από το ιστορικό υψηλό της μετοχής.