Σε ρυθμούς «Bremain» κινείται η Wall

Σε ρυθμούς «Bremain» κινείται η Wall

Σημαντικά κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street σε μια ημέρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Μεγάλη Βρετανία που διεξάγεται το κρίσιμο δημοψήφισμα για το αν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η επιλογή της παραμονής στην ΕΕ προηγείται, γεγονός που καθησυχάζει τους επενδυτές, καθώς όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, ενδεχόμενο Brexit είναι ικανό να δημιουργήσει αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές για μεγάλο διάστημα.

Σε αυτό το κλίμα, ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 170,64 μονάδες (0,96%) κινούμενος στις 17.953 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 59,96 μονάδων (1,22%) βρίσκεται στις 4.892 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 20,71 μονάδες (0,99%) και κινείται στις 2.106 μονάδες.

Επικράτηση της ψήφου υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Mori για την Evening Standard σε 1.592 άτομα, το 52% των συμμετεχόντων ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, με το 48% να τάσσεται υπέρ της αποχώρησης, με τη διαφορά να κινείται πλέον στις 4 μονάδες. 

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Populus, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 4.700 άτομα έως τα μεσάνυχτα της 22ης Ιουνίου, προηγείται το Bremain με 55% έναντι του 45% του Brexit. 

Στο μέτωπο των μάκρο, σε χαμηλό 8 εβδομάδων βρέθηκαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν 259.000 αρχικές αιτήσεις, αριθμός μειωμένος κατά 18.000 σε σχέση με την εβδομάδα που είχε προηγηθεί. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το MarketWatch είχαν προβλέψει ότι θα κατατίθονταν 270.000 αιτήσεις.

Πρόκειται για την 68η εβδομάδα στην οποία οι αιτήσεις ήταν χαμηλότερες από 300.000, το μεγαλύτερο σερί από το 1973.

Μείωση κατέγραψαν όπως αναμενόταν οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Μάιο μετά το άλμα του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου το εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος έφτασε τις 551.000, που είναι χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση. Η μέση τιμή πώλησης μιας κατοικίας κινείται στα 290.400 δολάρια, 1% υψηλότερη από πέρυσι. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Bank of America Corp. κερδίζει 2,24% με την τράπεζα να βρίσκεται κοντά στη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της BlackBerry Ltd. κερδίζει 2,23% παρά τη διεύρυνση των ζημιών της εταιρείας για το α' τρίμηνο. Ωστόσο, κατά το οικονομικό έτος 2016, η εταιρεία ξεπέρασε τον στόχο της για 500 εκατ. δολάρια σε λογισμικό και υπηρεσίες πωλήσεων, ενώ αναμένει το συγκεκριμένο τμήμα να δημιουργήσει αύξηση των εσόδων κατά 30% το τρέχον έτος.