Σε πορεία για την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων επτά μηνών οι ευρωαγορές

Σε πορεία για την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων επτά μηνών οι ευρωαγορές

Συνεχίζουν σε ανοδικό έδαφος και σήμερα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά για να ολοκληρώσουν το καλύτερο χρηματιστηριακό πενθήμερο των τελευταίων επτά μηνών, καθώς η εντυπωσιακή «εκκίνηση» της σεζόν των εταιρικών αποτελεσμάτων έδειξε να παραμερίζει τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό, οδηγώντας σε ισχυρή ανοδική αντίδραση τους δείκτες της Γηραιάς ηπείρου τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται σήμερα κατά 0,4% και βρίσκεται στις 467,74 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας τα κέρδη του ξεπερνούν το 2%.

Παρομοίως ο γερμανικός DAX βρίσκεται στις 15.506 μονάδες με +0,3%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά επίσης 0,3% και διαπραγματεύεται στις 6.707 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που σημειώνει άνοδο 0,2% κινούμενος στις 7.223 μονάδες.

Ακόμα καλύτερα κινούνται οι δείκτες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπου σε Ιταλία και Ισπανία οι FTSE MIB και ΙΒΕΧ 35 ενισχύονται κατά 0,5% ο καθένας και κινούνται στις 26.418 και 8.966 μονάδες αντίστοιχα.

Η επίδοση της ημέρας βρίσκεται στις τράπεζες που ενισχύονται ως τομέας κατά περίπου 1,5%, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσαν οι αμερικανικοί κολοσσοί του κλάδου ξεπερνώντας κατά πολύ τις ήδη αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από κοντά ακολουθούν οι εταιρείες του λιανικού εμπορίου, της ενέργειας και των ταξιδιών, με άνοδο και στους τρεις κλάδου κατά 0,9% περίπου, ενώ οι αμυντικός τομέας των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας υποχωρεί κατά 0,8%.