Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq

Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Nasdaq να κλείνει σε νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 13,71 μονάδες ή 0,06% και έκλεισε στις 24.799 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 31,57 μονάδες ή 0,41% και ολοκλήρωσε στις 7.637 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 1,93 μονάδες ή 0,07% και έκλεισε στις 2.748 μονάδες.

Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, οι επενδυτές θέλουν να διευρύνουν τα κέρδη τους από την προηγούμενη εβδομάδα και επισημαίνουν ότι η Wall αντιστάθηκε στις ανησυχίες από τις πολιτικές εξελίξεις που φόβισαν τις ευρωαγορές.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και άλλες χώρες καθώς μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του σαββατοκύριακου, αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη Σύνοδο των G7 στον Καναδά.

Στα μάκρο της ημέρας, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015 βρέθηκε ο PMI Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI Υπηρεσιών της Markit ανήλθε στις 56,8 μονάδες τον Μάιο από 54,6 μονάδες τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ, στις 58,6 μονάδες ενισχύθηκε ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της twitter έκανε άλμα 5,07% καθώς οι εποπτικές αρχές του χρηματιστηρίου ανακοίνωσαν πως θα διαπραγματεύεται στον S&P 500, αντικαθιστώντας την μετοχή της Monsanto Co.

Την ίδια ώρα, η Apple κέρδισε 0,77% με την εταιρεία να ανακοινώνει στο ετήσιο συνέδριό της αναβαθμίσεις λογισμικού στα προϊόντα της αλλά και ένα νέο μοντέλο Apple Watch.

Νωρίτερα, πτωτικά ολοκλήρωσαν στην πλειοψηφία τους τις σημερινές διαπραγματεύσεις οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, σε μια ημέρα με αρκετές εναλλαγές προσήμων καθώς ο τεχνολογικός κλάδος πίεζε ανοδικά φθάνοντας σε υψηλό έως και 17 ετών.