Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones

Με μικρές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη ωστόσο να κλείνει σε νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 86,52 μονάδες ή 0,33% κλείνοντας στις 26.743 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 41,28 μονάδες ή 0,51% και ολοκλήρωσε στις 7.986 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,08 μονάδες και έκλεισε στις 2.929 μονάδες.

Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ο βιομηχανικός δείκτης κέρδισε 2,2% που αποτελεί την καλύτερη επίδοση από τον Ιούλιο ενώ ο Nasdaq έχασε 0,3%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,8%.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, οι επενδυτές αξιολογούν θετικά τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί και κρίνουν πως η κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας είναι ισχυρή βασισμένη σε «γερά θεμέλια».

Τα σημάδια μιας ισχυρής αμερικάνικης οικονομίας είναι ικανά να κάνουν τους επενδυτές να αγνοήσουν την κλιμάκωση της έντασης από την αρχή της εβδομάδας στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας που ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε νέο κύμα δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή Micron Technology Inc έχασε 4,04% καθώς η εταιρεία δημοσίευσε outlook κάτω των προσδοκιών.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Adobe Systems Inc έχασε 0,18% μετά τη συμφωνία να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού Marketo έναντι 4,75 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, θετικό έδαφος κινήθηκαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρακάμπτοντας προς το παρόν τις ανησυχίες που προκαλεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας.