7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Σε μια λεπτή κλωστή οι στηρίξεις στο Χρηματιστήριο

Σε μια λεπτή κλωστή οι στηρίξεις στο Χρηματιστήριο

Όλο και χαμηλότερα διολισθαίνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας εν μέσω περιορισμένων συναλλαγών, διάσπασης στηρίξεων σε δεικτοβαρείς μετοχές και πιέσεων στις τράπεζες. Μετά την ισχνή χθεσινή ανοδική αντίδραση, οι πιέσεις επέστρεψαν και ελλείψει αγοραστών ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,84% στις 863,78 μονάδες, αφήνοντας κάποιες ελπίδες για μια ανοδική αντίδραση.

Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν αισθητά μειωμένη (46 εκατ. ευρώ), ειδικά σε σχέση με την έξαρση που παρατηρήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις, κάτι που αυτόματα δίνει μία αίσθηση διστακτικότητας για περαιτέρω ρευστοποιήσεις, που θα επιβάρυναν το ήδη πτωτικό κλίμα βραχυπρόθεσμα.

Έτσι, συντηρήθηκαν τα επίπεδα των 858 μονάδων, αφήνοντας ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια - έστω τεχνική - ανοδική αντίδραση προς τις 885 μονάδες, όπου και θα κριθεί σε δεύτερο χρόνο η παραμονή μας σε αρνητικό έδαφος.

Γενικός Δείκτης

Τα παραπάνω εδράζουν και στην αποκόλληση του Τραπεζικού Δείκτη από το υπόλοιπο ταμπλό, μιας και - παραδόξως - είναι ο μόνος που διατηρεί την ανοδικότητά του, ενώ αντίθετα οι δεικτοβαρείς μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Mytilineos έχουν δώσει σήματα εξόδου, με τη δεύτερη σήμερα να λύει ξεκάθαρα τον δικό της, αρκετά καθυστερημένα σε σχέση με τις λοιπές.

Τραπεζικός Δείκτης

ΟΠΑΠ

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, μόλις 5 μετοχές έκλεισαν ανοδικές (Σαράντης, Lamda, EEE, Viohalco, και Jumbo), με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να έχει ίδια εικόνα (ΚΡΙ, Πλαστικά Θράκης, Ευρωπαϊκή Πίστη, Intrakat και EYAΘ).

Ιδιαίτερη μνεία στη δεύτερη, που κόντρα σε όλο το κλίμα και με τρομερή συνέπεια, συνέχισε να καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά, έχοντας και 302% απόδοση σε ετήσια βάση.

Η μετοχή της Alpha Bank ήταν και πάλι οδηγός στον τζίρο, με 13,3 εκατ ευρώ, ακολουθούμενη από τη μετοχή του ΟΠΑΠ με 7,52 εκατ. ευρώ.

Στις διεθνείς αγορές, οι ευρωαγορές κινήθηκαν πτωτικά (eurostoxx 50 -0.85%, DAX 30 -1.07%) με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και οι ΗΠΑ κινούνται πέριξ του αμετάβλητου (S&P 500 -0.3%, Dow 30 -0.05%).

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.