Σε «ρυθμούς Fed» η Wall- Nέες απώλειες

Σε «ρυθμούς Fed» η Wall- Nέες απώλειες

Με νέες απώλειες που ξεπέρασαν το 1% ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση που κινήθηκε σε «ρυθμούς Fed».

Παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές ανέμεναν την τέταρτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018 από την Κεντρική Τράπεζα,  απογοητεύτηκαν από το γεγονός ότι η Fed δεν προτίθεται να «διακόψει» τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Fed κ. Τζερόμ Πάουελ στην τοποθέτησή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθούν δύο αυξήσεις επιτοκίων στο 2019. Μπορεί το προηγούμενο πλάνο να έκανε λόγο για τρεις αυξήσεις το νέο έτος, αλλά όπως εξηγούν οι αναλυτές οι επενδυτές θα επιθυμούσαν μια πιο μετριοπαθή στάση από τη Fed.

Έτσι έλαβε χώρα σήμερα μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, όπου πριν και λίγο μετά της απόφασης της Fed καταγράφονταν κέρδη και στη συνέχεια οι τρεις δείκτες έκαναν βουτιά στο «κόκκινο».

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 351,98 μονάδες ή 1,49% στις 23.323 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 147,08 μονάδες ή 2,17% και έκλεισε στις 6.636 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 39,20 μονάδες ή 1,54% και ολοκλήρωσε στις 2.506 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones έφτασε να κερδίζει μέχρι και 381 μονάδες ενώ τα χαμηλά ημέρας έφτασαν τις 513 μονάδες!

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της FedEx Corp έκανε βουτιά 12,2% μετά την υποβάθμιση του outlook της εταιρείας για το 2019.

Στο μεταξύ η μετοχή της Facebook έχασε 7,3% μετά την είδηση ότι η εταιρεία έδωσε πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων, μεταξύ των οποίων και σε μηνύματα χρηστών, σε μια σειρά από μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, το Netflix και το Spotify.

Νωρίτερα, σημαντική αντίδραση παρουσίασαν σήμερα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες έπειτα από σερί συνεδριάσεων με απώλειες, καθώς η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό έδιωξε τις ανησυχίες γύρω από ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει αρκετές εβδομάδες εντάσεων και διαμάχης.