Σε χαμηλό έτους το πετρέλαιο μετά το sell-off της Wall

Σε χαμηλό έτους το πετρέλαιο μετά το sell-off της Wall

Ακόμα ένα χαμηλό έτους σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το sell-off στο αμερικάνικο χρηματιστήριο επιδείνωσε το κλίμα της αγοράς, το οποίο ήδη ήταν «πεσμένο» εξαιτίας της αδυναμίας του OPEC να πείσει για την προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν έως και 4,1% μετά το χτεσινό κλείσιμο και βρέθηκαν κάτω από τα 50 δολάρια για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017.

«Η αγορά πετρελαίου δέχεται νέες πιέσεις» και «μεγάλο μέρος αυτής της κίνησης οφείλεται σε ένα ευρύτερο sell-off της αγοράς», δήλωσε ο Γουόρεν Πάτερσον, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην ING Bank NV. «Εντωμεταξύ, ειδικά για την αγορά πετρελαίου, δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς ενδείξεις για σύσφιξη».

Το WTI παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρεί $2,04 στα 47,84 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε 1,73 δολ. ή 2,9%, στα 57,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, αφότου έχασε 1,1% τη Δευτέρα.