Σε χαμηλό 9μήνου ο χρυσός

Σε χαμηλό 9μήνου ο χρυσός

Σε χαμηλό εννέα μηνών έκλεισε ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται πιέσεις από το ισχυρό δολάριο, αλλά και από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, η απόδοση των οποίων αυξήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έχασε 15,10 δολ, κλείνοντας στα 1.700,70 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας φθάσει ενδοσυνεδριακά έως και τα 1,691.80 δολ. Η τιμή αυτή αποτελεί τη χαμηλότερη για τον χρυσό από τις 5 Ιουνίου 2020.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Wall Street Journal, ο πρόεδρος της Fed, Τζέρομ Πάουελ ανέφερε ότι θα μπορούσε να ανησυχήσει από μια παράταιρη πορεία στις αγορές ομολόγων, ωστόσο σημείωσε ότι δεν έχει δει κάποια σοβαρή επίπτωση της αύξησης των αποδόσεων μέχρι σήμερα στις ευρύτερες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Το δολάριο των ΗΠΑ κέρδισε σήμερα 0,7%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου έφτασε, μετά τις δηλώσεις Πάουελ, το 1,54%.

«Ο χρυσός αντιδρά, όπως και οι υπόλοιπες βασικές αγορές, στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων», τόνισε ο Μπράιαν Λούντιν, συντάκτης του Gold, μιλώντας στον ιστότοπο MarketWatch. «Και οι αποδόσεις των ομολόγων αντιδρούν στις δηλώσεις του προέδρου Πάουελ, από τις οποίες έλειπε κάθε αναφορά στην αύξηση των αποδόσεων ή σε δέσμευση ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν χαμηλά. Αυτό που βλέπουμε είναι τα προεόρτια μιας μάχης μεταξύ της Fed και των χρηματοπιστωτικών αγορών», πρόσθεσε».