Σε χαμηλό 4μήνου η απόδοση του ελληνικού 10ετές ομολόγου

Σε χαμηλό 4μήνου η απόδοση του ελληνικού 10ετές ομολόγου

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, πιστοποιώντας ότι οι αγορές κρίνουν ότι το ρίσκο χώρας έχει περιοριστεί το τελευταίο διάστημα. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει κατέλθει στα επίπεδα που είχε το Σεπτέμβριο του 2018, βρίσκεται δηλαδή σε χαμηλό τεσσάρων και πλέον μηνών.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς έχει κατέλθει στο 4,07% μειωμένο κατά 0,24% έναντι της Παρασκευής, ενώ το 5ετές καταγράφει ήπια άνοδο +0,07% και διαμορφώνεται στο 3,06%.

Η – έστω προσωρινή – αποκλιμάκωση της πολιτικής κρίσης, όπως και να 'χει επέδρασσε θετικά στο επενδυτικό προφίλ της χώρας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ευρύτερα, σε όλη την Ευρώπη, καταγράφεται στροφή των επενδυτών προς τις αγορές ομολόγων.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο δεκαήμερο, τόσο η Ιταλία όσο και η Ισπανία – που δεν είναι χώρες με λίγα προβλήματα – βγήκαν στις αγορές με εκδόσεις ομολόγων, πετυχαίνοντας ρεκόρ προσφορών…

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές με ένα 5ετές ομόλογο, με το επιτόκιο να αναμένεται μεταξύ 3,50% με 3,60%. Μένει να δούμε το ύψος των προσφορών, που θα δείξει πολλά και θα μετρήσει τα «γράδα» της χώρας σ' αυτή τη συγκυρία των αγορών.

Απ. Σκ.