Σε αρνητικό έδαφος η Ευρώπη με το βλέμμα σε Brexit και Βιετνάμ

Σε αρνητικό έδαφος η Ευρώπη με το βλέμμα σε Brexit και Βιετνάμ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η προσοχή των επενδυτών είναι εστιασμένη στις εξελίξεις σχετικά με το Brexit αλλά και τη συνάντηση του αμερικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,2% με όλους τους τομείς στο «κόκκινο».

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ προ ημερών ο Τραμπ δήλωσε πως οι δύο χώρες ήταν «πολύ, πολύ κοντά» σε συμφωνία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αφίχθη στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ενόψει της συνόδου κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν,

Στο μέτωπο του Brexit, απομένει κάτι λιγότερο από ένας μήνας μέχρι την 29η Μαρτίου, την επίσημη ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ σύμφωνα με τα ως τώρα ισχύοντα, το δράμα τείνει προς την κορύφωσή του. Αυτό, ωστόσο, δεν αναμένεται να συμβεί σήμερα ή αύριο, αλλά στις 12 Μαρτίου, καθώς η Μέι έδωσε στον εαυτό της νέα πίστωση χρόνου, με το επιχείρημα ότι θέλει να διεξάγει περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Σ'' αυτό το τοπίο, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,31% στις 11.469 μονάδες, ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,47% στις 5.207 μονάδες και ο βρετανικός FTSE χάνει 0,89% στις 7.120 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις αγορές της περιφέρειας, όπου στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,24 και κινείται στις 20.387 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 στη Μαδρίτη που υποχωρεί κατά 0,3% στις 9.176 μονάδες.