Σε άνοδο οι ευρωαγορές εν μέσω αισιοδοξίας για εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Σε άνοδο οι ευρωαγορές εν μέσω αισιοδοξίας για εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Aνοδικά κινούνται οι ευρωαγορές την Παρασκευή καθώς επανέρχεται το αισιόδοξο κλίμα για την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας μετά και από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναφέρει πως η αμερικανική πλευρά έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το περίγραμμα της τελικής συμφωνίας με το Πεκίνο.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, επισημαίνει ότι η τελική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα μπορούσε να υπογραφεί τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο μιας συνάντησης του Αμερικανού προέδρου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Μνούτσιν ανέφερε χθες ότι ετοιμάζεται ένα έγγραφο 150 σελίδων, αλλά προειδοποίησε ότι "μένει να γίνει περισσότερη δουλειά". Νωρίτερα, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Larry Kudlow είχε κάνει λόγο για "εξαιρετική" πρόοδο, προσθέτοντας ότι μια συμφωνία βρίσκεται στον ορίζοντα.

Σε αυτό το κλίμα. στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 374,56 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 11.596,09 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,6% στις 5.270,11 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 7.099,94 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,4%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τους μεταποιητικούς δείκτες PMI τον Φεβρουάριο, αλλά και στις ανακοινώσεις της Eurostat για τον πληθωρισμό και την ανεργία στην Ευρωζώνη.