Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι τρεις δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ενώ οι τεχνολογικές εταιρείες ανέκαμψαν περιορίζοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Σε αυτό το κλίμα ο S&P 500 κέρδισε 2,4% στις 3.901 μονάδες, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2% στις 603,14 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 3% στις 13.588, 83 μονάδες.

Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ διολισθαίνει σήμερα στο 1,446% από 1,459% την Παρασκευή. Οι αξιωματούχοι της Fed διαβεβαιώνουν πάντως τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει σύντομα την πολιτική της. Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκινγκ υποβάθμισε σήμερα την πρόσφατη μεταβλητότητα στην αγορά των ομολόγων, σε ένα νέο μήνυμα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν προβληματίζεται, προς το παρόν, από την αύξηση των αποδόσεων. 

Στο μέτωπο της πανδημίας προστέθηκε ακόμα ένα όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, εκείνο της Johnson&Johnson που έλαβε έγκριση από τις αρχές των ΗΠΑ, επιτείνει την αισιοδοξία για ταχύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων και ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ώθηση σε εταιρείες που είχαν δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Μεταξύ άλλων, η Carnival Corp από το χώρο της κρουαζιέρας ενισχύθηκε κατά 3% όπως και η American Airlines.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου συνέχισε να επεκτείνεται με ισχυρό ρυθμό το Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία δύο διαφορετικών ερευνών που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της έρευνας της IHS Markit, ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα του κλάδου σκαρφάλωσε το Φεβρουάριο στις 58,6 μονάδες, από την αρχική μέτρηση που τον τοποθετούσε στις 58,5 μονάδες. Ο δείκτης υποχώρησε πάντως από το ιστορικό υψηλό των 59,2 μονάδων που σημείωσε τον Ιανουάριο.