Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 18:55
-A +A
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν τη χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ, η οποία εκτίμησε πως θα υπάρξει παρατεταμένη αναιμική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, που θα επιβραδυνθεί στο 1,3% για το 2019.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση του ΔΝΤ περιγράφεται πως η οικονομία της Ευρωζώνης κινδυνεύει από μια σειρά μέτωπα όπως οι εμπορικές εντάσεις, το Brexit και η οικονομία της Ιταλίας.

Στην έκθεσή του το Ταμείο επίσης ζήτησε από την ΕΚΤ να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

 

Σ' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,02% στις 386.77 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, οριακές απώλειες αξίας 0,06% κατέγραψε βρετανικός FTSE 100 στις 7.492 μονάδες ενώ σε αντίστοιχο κλίμα κινήθηκε και ο DAX της Γερμανίας που υποχώρησε κατά 0,08% στις 12.303 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, ανοδικά κινήθηκε ο CAC 40 με κέρδη 0,38% στις 5.552 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Ιταλία με τον FTSE MIB να κερδίζει στο «κλείσιμο» κατά 0,09% στις 22.178 μονάδες ενώ αύξηση κατέγραψε και ο IBEX 35 της Ισπανίας κατά 0,15% στις 9.280 μονάδες.

Τέλος, θετικό πρόσημα εμφάνισε και ο PSI 20 στην Πορτογαλία καθώς ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 5.193 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, κοντά σε συμφωνία για σχέδιο κεφαλαιακής στήριξής του βρίσκεται ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook Group. 

Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη γαλλική Γερουσία ο ψηφιακός φόρος σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Ο συντελεστής ορίστηκε στο 3% σε έσοδα από ψηφιακές υπηρεσίες στη Γαλλία, όταν η εταιρεία εισπράττει πάνω από 25 εκατ. ευρώ στη χώρα και πάνω 750 εκατ. παγκοσμίως.

Επιπλέον, για τέταρτη φορά τους τελευταίους 13 μήνες υποβαθμίζει την πρόβλεψή της για τα κέρδη η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει κρατήσει στην άκρη χρήματα για να καλύψει τη ρύθμιση για τις εκπομπές ρύπων από πετρελαιοκίνητα οχήματα καθώς και για τις ανακλήσεις που σχετίζονται με τους αερόσακους Takata.

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα