Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Καθοδικές τάσεις ακολουθούν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στην παρέμβαση του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χαλαρώσει ξανά την πολιτική της εφόσον συνεχιστεί το κλίμα αδύναμης ανάπτυξης, με τον πληθωρισμό να παραμένει εκτός των στόχων που έχουν τεθεί.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα συζητήσουν τις προσεχείς εβδομάδες πώς θα αντιδράσουν απέναντι στην ύφεση. Ο κ. Ντράγκι επισήμανε για ακόμη μία φορά τα εργαλεία που διαθέτει, λέγοντας ότι θα μπορούσε να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια ή να παράσχει ένα νέο πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων (ποσοτική χαλάρωση - QE) εάν ο πληθωρισμός δεν φθάσει στο στόχο του.

Ακόμη, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε μια «πολύ καλή» συνομιλία με τον Σι Τζιπίνγκ, επιβεβαιώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα.

Σ'' αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,13% στις 384.24 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτό να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ήπιες απώλειες αξίας 0,04% καταγράφει ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.435 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που χάνει κατά 0,02% στις 7.435 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία πτώση σχεδόν αμετάβλητος παραμένει ο CAC 40 στις 5.504 μονάδες.

Στην περιφέρεια θετικά πρόσημα εμφανίζει η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,04% στις 21.109 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και η Ισπανία με τον IBEX 35 να κερδίζει οριακά κατά 0,023% στις 9.234 μονάδες.

Τέλος, αύξηση ύψους 1,22% καταγράφει στα κέρδη του ο PSI 20 στην Πορτογαλία στις 5.118 μονάδες.