Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν ότι θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας και ενώ τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού σημείωσαν νέο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 26.610 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 10.618 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,29% στις 3.233 μονάδες. 

Στις ΗΠΑ, αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο να επεκτείνουν το μέτρο των ενισχυμένων επιδομάτων ανεργίας, που είχε εγκριθεί με στόχο τη στήριξη των αμερικανικών νοικοκυριών, το οποίο λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα. 

Ακόμη, οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 140.000, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα στις 42 από τις 50 Πολιτείες.

Από τα τέλη Ιουνίου τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται και τώρα, έξι εβδομάδες αργότερα, αυξάνονται επίσης και οι θάνατοι, σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση του πρακτορείου. Κάθε εβδομάδα στις ΗΠΑ πεθαίνουν περίπου 5.000 άνθρωποι από τον νέο κορονοϊό. Συγκριτικά, ο γειτονικός Καναδάς έχει καταγράψει συνολικά 8.800 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Μέσα σε μία εβδομάδα, πέθαναν στις ΗΠΑ 5.600 άνθρωποι, χάθηκαν δηλαδή τόσες ζωές όσες και στη Σουηδία αφότου ξέσπασε εκεί η πανδημία.

Η μετοχή της Amazon ενισχύεται 4% αφότου ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έλαβε ώθηση από την έκθεση της Goldman Sachs που εκτίμησε πως η τιμή στόχος της μετοχής θα φτάσει τα 3.800 δολ.