Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street μετά το χθεσινό ράλι του S&P 500

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street μετά το χθεσινό ράλι του S&P 500

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό του S&P 500 που σημείωσε το πρώτο ρεκόρ από τον περασμένο Απρίλιο, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) από το Ιράν.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στο Ιράν και στις εξελίξεις μετά τη νέα ένταση που προέκυψε με την κατάρριψη μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο πρόεδρος Τραμπ ενέκρινε χθες την διεξαγωγή πληγμάτων εναντίον του Ιράν, αλλά ακύρωσε άμεσα τη διαταγή του.

Η επιχείρηση ξεκίνησε κανονικά, στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί και πλοία είχαν λάβει θέσεις, αλλά η διαταγή Τραμπ ανακλήθηκε προτού εκτοξευθεί κάποιος πύραυλος, τονίζει η εφημερίδα. Ωστόσο, παραμένει ακόμα ασαφές το εάν θα γίνουν αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν, καθώς δεν έγινε γνωστό εάν η ακύρωση των επιδρομών έγινε λόγω αλλαγής γνώμης του Τραμπ ή εξαιτίας επιφυλάξεων αναφορικά με επιχειρησιακούς λόγους.

Πάντως, στον απόηχο των πρώτων δηλώσεων Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε την ιρανική ενέργεια «πολύ μεγάλο λάθος», οι τιμές του πετρελαίου είχαν ενισχυθεί κατακόρυφα, καταγράφοντας άνοδο σχεδόν 6%.

Σ'' αυτό το κλίμα, καθοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που χάνει κατά 0,05% στις 26.725 μονάδες ενώ οριακές απώλειες αξίας 0,12% σημειώνει ο S&P 500 στις 2.949 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει ο τεχνολογικός Nasdaq που υποχωρεί κατά 0,29% στις 8.019 μονάδες.

Επιπλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει προσεγγίσει από την Τετάρτη και η ανακοίνωση της Fed ότι θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων εάν κλιμακωθούν οι εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η Wall Street υποδέχτηκε θετικά την ανακοίνωση της Fed, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν μικρή άνοδο, ενώ το δολάριο έπεσε έναντι του ευρώ.