Σε αναζήτηση ισορροπίας το ΧΑ

Σε αναζήτηση ισορροπίας το ΧΑ

Μετά από ένα 48ωρο ισχυρών διακυμάνσεων μεταξύ 700-730 μονάδων η αγορά της Αθήνας βρίσκεται σε αναζήτηση ισορροπίας με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Από την έναρξη των συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα της τάξης του 0,5% διολισθαίνοντας κάτω από τις 730 μονάδες με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν πως υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης της κίνησης προς την περιοχή των 750 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση το  στοίχημα για την αγορά της Αθήνας παραμένει αυτό της διαφύλαξης των ελάχιστων τιμών στις 700 μονάδες (χαμηλά Νοεμβρίου 2017) τα οποία όσο δεν διασπώνται, δίνουν ελπίδες ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Οι προσδοκίες αυτές δεν συνάδουν με το ευρύτερο κλίμα που διαμορφώνεται κυρίως με άξονα την Ιταλία η οποία μέρα με τη μέρα εξελίσσεται σε πυριτιδαποθήκη για την Ευρώπη.

    Η συνεδρίαση εξελίσσεται σε κόκκινο χρώμα για την πλειονότητα των δεικτών και των επιμέρους μετοχών, με τον ΓΔ να κινείται προς τις 725 μονάδες. Σε αρνητικό πεδίο οι τράπεζες και τα περισσότερα blue chips, με την ΕΥΔΑΠ, την Σαράντης, την Φουρλής, τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ κ.α να καταγράφουν πτώση μεταξύ 1-2%.

Ελαφρώς ανοδικά οι Coca Cola, Εurobank, Εθνική και Βιοχάλκο από την υψηλή κεφαλαιοποίηση κρατούν σε περιορισμένα επίπεδα τις ημερήσιες απώλειες της αγοράς.

  Μια ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών η εικόνα ήταν μοιρασμένη με 27 τίτλους σε άνοδο έναντι 33 που υποχωρούσαν, και τις συναλλαγές στα 3 εκατ. ευρώ. Η συνολική εικόνα θα βελτιωθεί μόνον ο Γενικός Δείκτης κινηθεί πάνω από το χθεσινό υψηλό των 732 μονάδων, ενώ θα επιδεινωθεί βραχυπρόθεσμα σε ενδεχόμενη διάσπαση της ζώνης των 725-720 μονάδων.