Ρύθμιση του Bitcoin «βλέπει» σύντομα η ΕΕ

Ρύθμιση του Bitcoin «βλέπει» σύντομα η ΕΕ

Την ανάγκη για ρύθμιση του πλαισίου γύρω από το οποίο κινείται το bitcoin ανέδειξαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς εν μέσω ενός ράλι του κρυπτονομίσματος, πολλές Αρχές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την εγκληματική δραστηριότητα που ευνοεί ο ψηφιακός αυτός χώρος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους ομολόγους του στην G20 να εξετάσουν την από κοινού ρύθμιση του bitcoin.

Τις ίδιες ανησυχίες έχει και η ιταλική κυβέρνηση, η οποία δηλώνει ανοικτή στη συζήτηση για τη ρύθμιση, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο στη Ρώμη που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δεδομένου ότι η κίνηση δεν έχει λάβει αποφασιστικό χαρακτήρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης στηρίζει τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισαγωγή νέων κανόνων που θα ισχύουν για το bitcoin.

«Δεν μου αρέσει. Μέσω αυτού μπορεί κανείς να κρύψει δραστηριότητες όπως η διακίνηση ναρκωτικών και η τρομοκρατία», δήλωσε ο Le Maire, προσθέτοντας ότι μεταξύ άλλων ανησυχεί και για τους αποταμιευτές. «Υπάρχει ένας προφανής κερδοσκοπικός κίνδυνος και αυτό πρέπει να το εξετάσουμε, να το μελετήσουμε», τόνισε.

Η πρόταση του Le Maire ήρθε λίγες ώρες αφότου το bitcoin ενίσχυσε τη «συστημική» του θέση και προοπτική, καθώς από χτες ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις μερικά ακόμα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, στο CME, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων παγκοσμίως.