Ρωσία και Σαουδική Αραβία προκαλούν μεγάλη πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Ρωσία και Σαουδική Αραβία προκαλούν μεγάλη πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Μεγάλη πτώση, πλησίον της περιοχής των 2 δολαρίων ανά βαρέλι, σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου καθώς δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του κόσμου, Σαουδική Αραβία και Ρωσία, δήλωσαν έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Brent παραδόσεως Αυγούστου, σημειώνει πτώση 2,57 δολαρίων το βαρέλι (-3,37%) και βρίσκεται το βαρέλι στα 73,39 δολάρια (20.29 ώρα Ελλάδος). Αντίστοιχα, η τιμή του αμερικανικού αργού παραδόσεως Ιουλίου υποχωρεί 1,98 δολάρια στα 64,91 δολάρια (-2,96%).

Η πτώση αυτή έρχεται καθώς εν όψει της συνόδου του OPEC στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, Σαουδική Αραβία και Ρωσία φέρονται αποφασισμένες να αυξήσουν την παραγωγή τους. 

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε χθες, μετά από διαβουλεύσεις με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Χαλίντ αλ- Φαλίχ, ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουν μία κατ'' αρχήν σταδιακή αύξηση της παραγωγής, μετά τον περιορισμό της για 18 μήνες.

«Στηρίζουμε γενικά αυτή τη προσέγγισης αλλά τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε με τους υπουργούς την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Νόβακ, προσθέτοντας ότι μία επιλογή θα ήταν η σταδιακή αύξηση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πιθανόν από την 1η Ιουλίου.