Ripple: Το αντίπαλο δέος του Bitcoin κερδίζει 120% σε μία εβδομάδα

Ripple: Το αντίπαλο δέος του Bitcoin κερδίζει 120% σε μία εβδομάδα

Είναι το δεύτερο σε συνολική αξία κρυπτονόμισμα στον κόσμο πίσω από το Bitcoin. Ονομάζεται Ripple και έχει ενισχυθεί πάνω από 39.600% σε ένα χρόνο, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 2,51 δολαρίων, σύμφωνα με την πλατφόρμα CryptoCompare.

Το εκπληκτικό ράλι του Ripple αποδεικνύει για μία ακόμη φορά αφενός την αποδοχή που κερδίζουν τα ψηφιακά νομίσματα αλλά και την επικινδυνότητα που συνοδεύει τη μεγάλη τους μεταβλητότητα. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, το Ripple έχει ενισχυθεί σε ποσοστό 124%.

Σε αντίθεση με το Bitcoin, το Ripple αυτοχαρακτηρίζεται ως ένα μέσο διασυνοριακών πληρωμών για μεγάλες εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Blockchain. Σήμερα, μία πληρωμή στο εξωτερικό μπορεί να χρειαστεί ακόμη και κάποιες ημέρες για να ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα εμπεριέχει μεγάλο κόστος.

Ένας πονοκέφαλος για τις τράπεζες είναι οι συναλλαγές μεγάλου όγκου και χαμηλής αξίας, όπως για παράδειγμα τα ποσά που πρέπει να πληρώσει το Facebook στους σχεδιαστές εφαρμογών. Οι συναλλαγές αυτές είναι συχνά ακριβές και μη κερδοφόρες για τις τράπεζες γιατί χρειάζονται προσπάθειες για τη μεταφορά των χρημάτων και η προμήθεια δεν είναι μεγάλη, όπως συμβαίνει σε μεγάλες συναλλαγές.

Το Ripple προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα μέσω της τεχνολογίας. Το νόμισμα XRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις που θέλουν άμεσα τη ρευστότητα που χρειάζονται χωρίς να πληρώνονται προμήθειες.

Το XRP λειτουργεί ως μία γέφυρα μεταξύ των κανονικών νομισμάτων κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής. Η εταιρεία πίσω από το Ripple υποστηρίζει ότι οι συναλλαγές μέσω του XRP διακανονίζονται μέσα σε 4 δευτερόλεπτα, πολύ ταχύτερα από οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα σήμερα.