«Ρίχνουν» το πετρέλαιο τα tweet του Τραμπ

«Ρίχνουν» το πετρέλαιο τα tweet του Τραμπ

Διέγραψε τα κέρδη του το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη μετά τα επικριτικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ προς τον OPEC, ο οποίος ανέφερε ότι οι τιμές του αργού είναι «τεχνητά πολύ υψηλές».

Τα σχόλια ακολούθησαν την απόφαση των χωρών μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να συρρικνώσουν την προσφορά στην αγορά πετρελαίου και να ενισχήσουν τις τιμές.

Όπως δήλωσε ο Τραμπ στο Twitter, «απ'' ό,τι φαίνεται ότι ο OPEC είναι πάλι στα ίδια. Με αποθέματα ρεκόρ παντού, συμπεριλαμβανομένων των φορτωμένων πλοίων στη θάλασσα, οι τιμές του πετρελαίου είναι τεχνητά πολύ υψηλές! Αυτό δεν είναι καλό και δεν θα γίνει αποδεκτό!».

Το πετρέλαιο έχει κάνει ράλι τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή από τον OPEC και τους συμμάχους του επηρεάστηκαν από τους αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου για νέες κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν.

Το West Texas Intermediate παραδόσεως Μαΐου διέγραψε τα κέρδη και κινείται 0,5% χαμηλότερα στα 67,93 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Το συμβόλαιο αυτό λήγει την Παρασκευή.
Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Ιουνίου υποχωρεί κατά 0,2% στα 68,17 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό Brent παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε περίπου 30 σεντ την ώρα που έκανε το tweet ο αμερικάνος πρόεδρος και υποχωρεί 0,6% στα 73,35 δολάρια το βαρέλι.