ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Ρηχή διόρθωση στο Χρηματιστήριο μετά τα νέα υψηλά 52 εβδομάδων

Ρηχή διόρθωση στο Χρηματιστήριο μετά τα νέα υψηλά 52 εβδομάδων

Σε στενό εύρος διακύμανσης και με τέσσερις αλλαγές προσήμου ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με φόντο την αναμονή των διεθνών κεφαλαιαγορών για τις ανακοινώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η διστακτικότητα ήταν έντονη, καθώς ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 861,29 και 855,98 μονάδων, με το κλείσιμο να βρίσκει τον Δείκτη κοντά στα χαμηλά ημέρας και με ελαφρές απώλειες 0,36% (στις 857,19 μονάδες). Η αξία των συναλλαγών στα 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 10,9 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένες πράξεις. Οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν πτωτικές μεν (66 έναντι 43 ανοδικών), ωστόσο οι μεταβολές ήταν κατά βάση περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, ενώ μόλις οκτώ από τις είκοσι πέντε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρέμειναν θετικές (Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Αεροπορία Αιγαίου, ΕΥΔΑΠ, Sarantis, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ).

Τα φώτα έχουν στραφεί κυρίως σε τρεις μετοχές. Στην τράπεζα Πειραιώς με την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου και την εταιρική της αναδιάρθρωση, στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στην Ελλάκτωρ όπου υπάρχει έντονη κινητικότητα κεφαλαίων.

Ο τραπεζικός κλάδος διόρθωσε σήμερα με πρωτοστάτη την Πειραιώς (-6,38% στα 0,88 ευρώ) λόγω και της αυξημένης μεταβλητότητας το τελευταίο διάστημα. Η υποχώρηση της μετοχής συντελέστηκε με υψηλό όγκο συναλλαγών περίπου 10,5 εκατ. τεμαχίων, αισθητά μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της αλλά και συγκριτικά με τα υπόλοιπα δεικτοβαρή χαρτιά.

Το Χρηματιστήριο παραμένει σε ανοδικό τέμπο, και όσο δεν προκύπτει κάποιο σημαντικό δεδομένο, τόσο ο δρόμος είναι ανοιχτός για την περιοχή των 900 μονάδων.

Ενδιαφέροντες τίτλοι από την υψηλή κεφαλαιοποίηση παραμένουν οι Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης (από τα «βαριά») και Viohalco, ενώ κάτι προεξοφλείται από τον ΟΛΠ και την επιθετική του κίνηση. Αντίστοιχα από τις μικρότερες σε κεφαλαιοποίηση, εστιάζουμε στον κλάδο της τεχνολογίας λ.χ. Entersoft, Epsilon Net, Infoquest, Profile, Performance, BYTE), τη μετοχή του ΚΡΙ ΚΡΙ, των Πλαστικών Θράκης,  του Παπουτσάνη κ.α., την πορεία των οποίων παρακολουθούμε και στο live.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.