Eλπίδες για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου και ρεκόρ τετραμήνου για τον Dow

Eλπίδες για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου και ρεκόρ τετραμήνου για τον Dow

Ρεκόρ τετραμήνου σημείωσε την Πέμπτη ο Dow Jones φθάνοντας στο υψηλότερο από τις 10 Απριλίου όταν είχε κλείσει με κέρδη 429 μονάδων. Η άνοδος αυτή αντανακλά τις αναγεννημένες ελπίδες των επενδυτών μετά την ανακοίνωση ότι η Κίνα αποδέχθηκε την πρόταση των ΗΠΑ για επανάληψη των μεταξύ τους συνομιλιών, με στόχο την αποκλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 396 μονάδων στις 25.558 καθοδηγούμενος από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της Walmart, και από τα κέρδη των Walmart, Caterpillar, Boeing και Cisco Systems.

Κέρδη 0,8% κατέγραψε και ο S&P 500, στις 2.840 μονάδες καθώς οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υπερέβησαν τις επιδόσεις τους, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,4% και έκλεισε στις 7.806 μονάδες.

Οι μετοχές της Boeing και της Caterpillar, δύο εταιρειών που η πορεία τους είναι ενδεικτική για το παγκόσμιο εμπόριο, αυξήθηκαν κατά 4,3% και 3,2% αντίστοιχα. Η Boeing κατέγραψε το μεγαλύτερο κέρδος σε μια ημερήσια διαπραγμάτευση από τον Ιανουάριο, ενώ για την Caterpillar ήταν η καλύτερη ημέρα της μέσα σε διάστημα μεγαλύτερο του μηνός.

Αμφότερες έχουν μεγάλο μερίδιο των εσόδων τους εκτός των ΗΠΑ, επομένως οι μετοχές τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις ειδήσεις που σχετίζονται με το εμπόριο.