Ρεκόρ για τέταρτη σερί συνεδρίαση για τους S&P 500 και Nasdaq

Ρεκόρ για τέταρτη σερί συνεδρίαση για τους S&P 500 και Nasdaq

Συνεχίζεται το ράλι που καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι δείκτες της Wall Street, με τους με τους Nasdaq και S&P 500 να τερματίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, λαμβάνοντας ώθηση από τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά για την αναμόρφωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA).

Μάλιστα, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι Αμερικανοί και οι Καναδοί αξιωματούχοι που διαπραγματεύονται την αναθεωρημένη NAFTA είναι πιθανόν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την προθεσμία της Παρασκευής.

«Εκείνοι (ο Καναδάς) θέλουν να είναι μέρος της συμφωνίας και δώσαμε προθεσμία έως την Παρασκευή και πιστεύω ότι είναι πιθανό να την τηρήσουμε. Θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 26.125 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο σχεδόν 1% και ολοκλήρωσε στις 8.109 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που με  κέρδη κατά 0,57% έκλεισε σε νέο ρεκόρ στις 2.914 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, τα αναθεωρημένα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% το β΄τρίμηνο, σε σχέση με το 4,1% της προηγούμενης εκτίμησης. Σημειώνεται ότι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν η μέτρηση να παραμείνει αμετάβλητη στο 4,1%.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το α'' τρίμηνο η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 2,2%, ενώ το 4,2% που καταγράφεται τώρα συνιστά την καλύτερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων ετών σχεδόν.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα ανοδικά κινήθηκαν και τα περισσότερα από τα μεγάλα χρηματιστήρια στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές εστιάζουν τη προσοχή τους στις εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά.