RBC: Η Apple μπορεί να ακολουθήσει την Tesla αγοράζοντας Bitcoin

RBC: Η Apple μπορεί να ακολουθήσει την Tesla αγοράζοντας Bitcoin

H Apple μπορεί να είναι η επόμενη εταιρεία μετά την Tesla που θα αγοράσει bitcoin σύμφωνα με το έκθεση της RBC Capital Markets, την οποία επικαλείται το δίκτυο CNBC, δημιουργώντας σύστημα ψηφιακών συναλλαγών.

«Η εταιρεία που κατασκευάζει το iPhone θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αρκετά σημαντική και διευρυμένη αγορά εάν θέλει να αναπτύξει το Apple Wallet με τη μορφή της κρυπτογράφησης που ακολουθούν τα ψηφιακά νομίσματα», δήλωσε ο αναλυτής Μιτς Στιβς.

«Το ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί να είναι μια σαφής ευκαιρία για τη διασφάλιση κερδών ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία», υπογράμμισε ο Στιβς σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Εταιρείες όπως η Square Inc. και η PayPal Holdings Inc., μαζί με πλατφόρμες ψηφιακών συναλλαγών όπως η Coinbase, έχουν διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο για τις ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, και η Apple θα κέρδιζε αμέσως μερίδιο αγοράς να εισέρχονταν στον κλάδο.

«Αυτό θα έστελνε ακόμη περισσότερους χρήστες στην εφαρμογή Apple Exchange πιθανότατα θα ωθούσε ανοδικά περαιτέρω τις τιμές του Bitcoin», σημειώνεται στην έκθεση.

Τα σχόλια της RBC έρχονται την ώρα που οι εταιρείες επιδεικνύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και δήλωσε το ενδιαφέρον της να αποδεχτεί το κρυπτονόμισμα τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

AP Photo/Matthias Schrader