Ισχυρότατο ξέσπασμα 5% στο Χ.Α. με τράπεζες – FTSE 25

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 12:39
-A +A

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με άριστους οιωνούς μπήκε ο Δεκέμβριος για τις διεθνείς αγορές αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η συμφωνία κορυφής μεταξύ των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Κίνας για αναστολή στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών για τις επόμενες 90 ημέρες, ήτοι έως το τέλος Φεβρουαρίου, αποφορτίζει καταλυτικά το κλίμα.

Μέσα σ' ένα θετικό διεθνές κλίμα, το ελληνικό χρηματιστήριο ξεσπά ανοδικά πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες και πιο «γεμάτες» συνεδριάσεις των τελευταίων ετών, με πλουραλισμό στους πρωταγωνιστές, όγκους και τζίρους.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ανέλθει στις 661 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 4,99%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται ήδη στα 75 εκατ. ευρώ (χωρίς πολλά πακέτα μάλιστα), με τις τράπεζες να είναι πρωταγωνίστριες.

Η Πειραιώς ξεχωρίζει με άνοδο περί το 16,5%, η Εθνική κερδίζει 11,33%, η Alpha Bank +9,20% και η Eurobank +4,52%. Θυμίζουμε ότι η Eurobank είχε πρωταγωνιστήσει την προηγούμενη εβδομάδα σε όγκους, τζίρους και αποδόσεις, κερδίζοντας 22%.

Εξαιρετική είναι η εικόνα και στο χώρο των μη τραπεζικών blue chips όπου η Viohalco ενισχύεται άνω του 6%, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Fourlis κερδίζουν άνω του 5%, ενώ καλή είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα χαρτιά. Είναι σαφές ότι ο Δεκέμβριος μπήκε με άριστους οιωνούς για τις αγορές, ενώ θυμίζουμε ότι το Χ.Α. ήδη είχε δείξει δείγματα γραφής Πέμπτη και Παρασκευή όταν ενισχύθηκε 2,50% και 1,95% αντίστοιχα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα