Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 19:34

-A +A

Ράλι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμβόλιο και στην επανεκκίνηση της οικονομίας

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 19:34
Ράλι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμβόλιο και στην επανεκκίνηση της οικονομίας
-A +A

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν την Δευτέρα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν πως η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Γηραιά Ήπειρο σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις από τις ΗΠΑ αναφορικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό έφεραν ισχυρά κέρδη στις αγορές.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 4,07% και διαμορφώθηκε στις 341,59 μονάδες, με τον τομέα των πρώτων υλών να καταγράφει σημαντικά κέρδη 8%, ενώ όλοι οι επιμέρους τομείς έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Παράλληλα, στην Γερμανία, ο δείκτης DAX έκλεισε στις 11.058 μονάδες ενισχυμένος κατά 5,67%, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε άνοδο 5,16%, κλείνοντας στις 4,29%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.048 μονάδες, με κέρδη 4,29%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια άνοδο 3,26% σημείωσε ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB που έκλεισε στις 17.401 μονάδες, όπως και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 που διαμορφώθηκε στις 6.779 μονάδες, ενισχυμένος κατά 4,7%.

Αναφορικά με τις εξελίξεις για την δημιουργία εμβολίου για το κορονοϊό, η φαρμακευτική εταιρεία Moderna με ανακοίνωσή της νωρίτερα την Δευτέρα ανέφερε πως όλοι οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση δοκιμών που τους χορηγήθηκαν δύο δόσεις του σκευάσματος ανέπτυξαν αντισώματα που ανιχνεύονται σε όσους ασθενείς έχουν αναρρώσει από τη νόσο, σε διάστημα 43 ημερών από την χορήγηση της πρώτης δόσης.

Η φαρμακευτική εταιρεία που συνεργάζεται στενά με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανέφερε πως και οι 45 εθελοντές που συμμετείχαν στην πρώτη φάση των δοκιμών ανέπτυξαν ανιχνεύσιμα αντισώματα, ενώ ήταν χωρισμένοι σε τρεις ομάδες ανάλογα με την ποσότητα της ουσίας που τους χορηγήθηκε.

H Μoderna είπε ακόμη ότι έχει στοιχεία για εξουδετερωτικά αντισώματα σε οκτώ άτομα, που ήταν ίσα ή υψηλότερα απ’ ό,τι σε ιαθέντες, ενώ το υποψήφιο εμβόλιο «ήταν γενικώς ασφαλές και έγινε καλά ανεκτό».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα