Ράλι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ- Κέρδη και στην Ασία

Ράλι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ- Κέρδη και στην Ασία

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με φόντο το πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, από την καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του τελικού νικητή στη μονομαχία Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να βρίσκεται, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, πλησιέστερα στη νίκη.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αποτελούν κομβικό σημείο για τις παγκόσμιες αγορές με τους επενδυτές να επιθυμούν όσο γίνεται πιο γρήγορα να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και να επιστρέψει η κανονικότητα.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,9% με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των κερδών ενισχυόμενος κατά 2,5% και όλους τους άλλους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,05% στις 12.454 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 1,04% στις 4.973 μονάδες.

Στη Βρετανία, ο FTSE 100 κερδίζει 0,3% στις 5.900 μονάδες και ο ιταλικός MIB ενισχύεται κατά 1,5% στις 19.651 μονάδες.

Την ίδια ώρα, αμετάβλητα κράτησε τα βασικά της επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας με τη χώρα να ετοιμάζεται να μπει σε νέο lockdown και το κυβερνητικό επιτελείο να εξετάζει μέτρα για την αποκατάσταση των συνεπειών που αφήνει στο πέρασμά της η πανδημία.

Στα εταιρικά νέα, καθαρές απώλειες στο γ΄ τρίμηνο κατέγραψε η Commerzbank καθώς επιβαρύνθηκε από κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 201 εκατ. ευρώ για την στρατηγική αναμόρφωσής της. Συγκεκριμένα, η  γερμανική τράπεζα κατέγραψε καθαρές απώλειες 69 εκατ. ευρώ, σύγκριση με καθαρά κέρδη 297 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Η μετοχή της κάνει βουτιά 5%.

Στο μεταξύ η Societe Generale κατέγραψε στο γ΄ τρίμηνο τα πρώτα της κέρδη για το 2020 ανακοινώνοντας ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 862 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα περσινά 854 εκατ. Η μετοχή της τράπεζας κάνει άλμα 4,3%.

Νωρίτερα, ράλι κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1,73% και τον δείκτη του Χονγκ Κονγκ να κάνει άλμα 3,25%.