Ράλι στη Wall - Στις 400 μονάδες τα κέρδη του Dow

Ράλι στη Wall - Στις 400 μονάδες τα κέρδη του Dow

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά και την αργία της Παρασκευής λόγω της εθνικής εορτής των ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως, οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται αρνητικά και το ράλι στους δείκτες σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ συνεχίζεται. Χαρακτηριστική είναι η επίδοση του κινεζικού Shanghai με κέρδη άνω που έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στις εκτιμήσεις τους κορυφαίοι οικονομολόγοι, η Wall αναμένεται να «εκτοξευθεί» μέχρι το Φθινόπωρο ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο S&P 500 να ξεπεράσει και τις 4.000 μονάδες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 424 μονάδες ή 1,64% και κινείται στις 26.251 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,79% ή 183 μονάδες στις 10.400 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,62% ή 50 μονάδες στις 3.180 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι ο  Γουόρεν Μπάφετ και η εταιρεία του Berkshire Hathaway συμφώνησαν να αποκτήσουν αγωγούς φυσικού αερίου και ενεργητικό αποθήκευσης ενέργειας από την Dominion Energy σε ένα deal αξίας σχεδόν 10 δισ. δολαρίων.

Το γεγονός ότι ο Μπάφετ είναι διατεθειμένος σε αυτή την περίοδο να προχωρήσει σε μία τόσο μεγάλη συμφωνία στέλνει ένα θετικό σήμα στην αγορά, σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg.

Νωρίτερα, μεγάλα κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές με τον κινεζικό Shanghai να εκτοξεύεται κατά 5,71%.