Ράλι στη Wall - Σε υψηλά 2016 S&P 500 και Dow Jones

Ράλι στη Wall - Σε υψηλά 2016 S&P 500 και Dow Jones

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με την ώθηση που δέχθηκαν τόσο από την ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου όσο και από την επαναξιολόγηση που έγινε από τους αναλυτές για τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με με δηλώσεις του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή της αγοράς της Wunderlich Securities στο CNBC, τα εργαλεία της νομισματικής πολιτικής που είναι αποτελεσματικά πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς να υπάρχει περιορισμός στη χρήση τους.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 218 μονάδες (1,28%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.213 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε κέρδη 86,31 μονάδων (1,85%) έκλεισε στις 4.748 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 32,62 μονάδες (1,64%) και έκλεισε στις 2.022 μονάδες

Τα εβδομαδιαία κέρδη των τριών βασικών δεικτών ξεπέρασαν το 1% και συμπλήρωσαν την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών, κάτι που είχε ξανασυμβεί τελευταία φορά τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 4 Ιανουαρίου, μόλις 1% χαμηλότερα συγκριτικά με πέρυσι.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά μετά την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « οι τιμές του πετρελαίου ίσως έχουν πιάσει πάτο».

O επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi που ανακοίνωσε χθες ισχυρότερα μέτρα από τα αναμενόμενα για ένα σχέδιο τόνωσης της νομισματικής πολιτικής, ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων στέλνοντας ανάμικτα μηνύματα στις παγκόσμιες αγορές που ενώ στην αρχή το υποδέχθηκαν θετικά πραγματοποιώντας ράλι, στη συνέχεια κατέγραψαν απότομη πτώση.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων για τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,3% με την πτώση των τιμών στον κλάδο της ενέργειας να είναι ακόμη μια φορά η αιτία. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,1% σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης. Τον τελευταίο χρόνο, οι τιμές των εισαγόμενων προιόντων έχουν υποχωρήσει κατά 6,1%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι χαμηλότερες τιμές των εισαγωγών συνέβαλαν την πτώση του πληθωρισμού των ΗΠΑ το προηγούμενο έτος, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός δείχνει σημεία ανάκαμψης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Ulta Salon Cosmetics & Fragrance Inc. κέρδισε 17,28% μετά την ανακοίνωση κερδών που έφτασαν στο ανώτατο επίπεδο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων. Η J.P. Morgan Chase αύξησε την τιμή στόχου για τη μετοχή στα 231 δολάρια από τα 215.

Την ίδια ώρα η μετοχή της El Pollo Loco  έκανε βουτιά 8,20% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων σε επίπεδο κερδών χθες το βράδυ.

Νωρίτερα, με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία από το μέσο αυτής διεύρυναν τα κέρδη τους στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων νέων μέτρων της ΕΚΤ.