Ράλι στη Wall με "οδηγό" τη Yellen

Ράλι στη Wall με "οδηγό" τη Yellen

Διεύρυναν τα χθεσινά τους κέρδη οι τρεις βασικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με την ώθηση των χθεσινών δηλώσεων της επικεφαλής της Fed κ. Yellen που έκανε λόγο πως η Κεντρική Τράπεζα θα κινηθεί προσεκτικά ως προς τις επόμενες κινήσεις για τα επιτόκια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 83 μονάδες (0,47%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.717 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε κέρδη 22 μονάδων (0,47%) έκλεισε στις 4.869 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 8 μονάδες (0,44%) και έκλεισε στις 2.064 μονάδες.

Την ίδια οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν σήμερα σε θετικό έδαφος παρά την αύξηση για έβδομη διαδοχική εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας

Στο μέτωπο των μάκρο, σήμερα δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Απασχόλησης τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτά, μικρή επιβράδυνση κατέγραψε το Μάρτιο η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες θέσεις εργασίας να διαμορφώνονται στις 200.000 από το αναθεωρημένο μέγεθος του Φεβρουαρίου στις 205.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP.

Οι αναλυτές της ADP χρησιμοποιούν τα παραπάνω στοιχεία για να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για την έκθεση του υπουργείου Απασχόλησης που θα δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή και καλύπτει εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται πως χθες απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να κινηθεί προσεκτικά ως προς την αύξηση των επιτοκίων υπερασπίστηκε η επικεφαλής της κ. Janet Yellen σε ομιλία της στο Economic Club της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, αποκάλυψε την «εργαλειοθήκη» σε περίπτωση που η οικονομία συναντήσει προβλήματα. Η κ. Yellen επανέλαβε τις αμφιβολίες της ότι η αύξηση του πληθωρισμού από την αρχή του έτους θα διαρκέσει και πως είναι πολύ νωρίς να το υποστηρίξει κάποιος αυτό.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της αλυσίδας fast food Sonic Corp. κέρδισε 6,20% μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών και την αναθεώρηση προς τα επάνω του outlook κερδών.

Η μετοχή της Wells Fargo & Co. Κέρδισε 1,25% μετά την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στην εταιρεία, της εταιρείας του Warren Buffet, Berkshire Hathaway Inc.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Apple κέρδισε 1,75% μετά την αναβάθμιση του status της από την Cowen και το δημοσίευμα της WSJ ότι θα παρέχει εξοπλισμό σε κάθε ομάδα του μπάσκετ ώστε χρησιμοποιείται από τους προπονητές για την καλύτερη διαχείριση.